Rakverktyg - Gillette

Rakverktyg - Gillette

En systemhyvel med flerblads-system är utvecklad för att ge en behaglig rakning där du inte behöver gå över huden flera gånger på samma ställe. Det minskar risken för irritation i huden. Dessutom är en systemhyvel näst intill möjlig att skära sig med.

En klassisk Safety Razor med dubbelblad ger enligt många en mer hudnära rakning, men den kräver lite övning för att få till tekniken.

Oavsett vilken rakhyvel du använder så är det viktigaste att bladen är skarpa. Antingen byter du blad så snart det börjar ta emot eller så tänker du på miljön och plånboken och använder RazorPit rakbladsslipare för att rengöra bladen efter rakningen och bibehålla skärpan.


The Gillette Company började sin tillverkning av rakhyvlar 1901 och är marknadsledande inom våtrakning. King Camp Gillette’s fick sin idé redan år 1895 när han rakade sig med sin rakkniv och insåg att det endast var eggen på kniven som kom till användning, och första rakhyveln, som var en ”Double Edge Safety Razor” var född. I mitten av 1960-talet kom deras första systemrakhyvel ”Techmatic” som hade ett skär i bladet. ”Trac II” var den första tvåbladsrakhyveln och lanserades 1971 och följdes upp av Gillette Sensor Excel i början av 1990. Gillette Mach3, den första trebladsrakhyveln kom 1998 och följdes upp av Mach3 Turbo 2001 med ett annat handtag och förbättrad lubrastrip. Gillette M3 Power är en batteridriven Mach3 och lanserades 2004. Två år senare kom Gillette Fusion med fem skär i bladet, samt ett precisionsblad. Den senaste fembladsrakhyveln Gillette Fusion Proglide kom 2010 med tunnare egg i bladet.

Grid List

Set Descending Direction

4 Produkt

Grid List

Set Descending Direction

4 Produkt