Parfym - Escentric Molecules

Parfym - Escentric Molecules

parfym

Parfymer beskrivs i doftnoter. En parfym komponeras i tre nivåer, som man kallar toppnot, mellannot och basnot.

  • Det första du känner när du sprayar en doft är friska toppnoter, som håller i sig ca 10-15 minuter.
  • Mellannoten framträder när toppnoten försvunnit men det tar ungefär en timme innan fått sin individuella doft. Mellannoten blandar sig med hudens kemi, vilket gör att parfymen kan dofta olika på olika personer.
  • Basnoten är den som fixerar doften. Som fixativ används råvaror från djurriket som mysk och ambra. Dessa blandas upp med andra doftkomponenter: träslag, tobak, läder och vanilj är vanligt förekommande i herrparfymer.

Innan du köper en ny parfym kan det även vara bra att tänka på i vilka sammanhang du ska använda den. För att lättare hitta en parfym som passar till rätt tillfälle brukar man dela in dofterna i olika kategorier... läs mer.


Bakgrunden till Escentric Molecules var Geza Schöns önskan om att skapa en parfym för dem som egentligen inte tycker om parfym. ”En doft som inte doftar”. Så den kunde bli en del av personens aura snarare än ett självständigt, identifierbart element. Utgångspunkten togs i doftämnet Iso E Super, en parfymingrediens som normalt förekommer i mycket små mängder och är enligt Geza Schön inte så mycket en doft, mer en sammetsaktig förnimmelse på huden. Escentric Molecules valde att gestalta Iso E Super i två versioner. Molecule 01: endast innehållande denna enda doftmolekyl, vilket är unikt bland parfymer och Escentric 01: där de valde att nyansera uttrycket genom att kombinera Iso E Super med några få utvalda ingredienser.

Grid List

Set Descending Direction

4 Produkt

Grid List

Set Descending Direction

4 Produkt