Snabba spårbara leveranser Bonuspoäng vid köp Butik i Bromma
RING OSS MÅN-FRE 09-1708-6618840

Antiga Barbearia de Bairro

Antiga Barbearia de Bairro

Antiga Barbearia de Bairro är ett portugisiskt barberarmärke som vill återuppliva den klassiska ritualen vid rakning som till stor del har övergivits. I Portugal har barberarsalonger en central del i deras historia och var en social mötesplats, en så kallad ”Tertulia”. En tradition som man är stolt över och värdesätter i det portugisiska kulturarvet. Antiga Barbearia de Bairro tillverkas av ”100ml” och är deras första egna varumärke.

Antiga Barbearia de Bairros produkter bygger på två doftserier: Riberia Porto och Principe Real.

Antiga Barbearia de Bairros

Riberia Porto, en träig citrusdoft, är inspirerad av staden Riberia, med sina balkonger på trånga husrader, färggranna hustak och den varma solnedgången. Detta är färgerna bakom doften Riberia. Italiensk bergamott, grapefrukt och en touch av kryddor i toppnoten. Fruktiga noter med magnolia och jasmin i hjärtat av doften. Mysk, cederträ och labdanum utgör basen av doftkompositionen.

Antiga Barbearia de Bairros

Principe Real är inspirerad av den grönskande trädgården och den gamla arabinspirerade arkitekturen vid torget Principe Real. Doften öppnar med apelsin, lime och mandarin samt en touch av bergamott. I hjärtat återfinns amber och vanilj. Doften avrundas med varma tränoter, choklad, kryddnejlika och mysk.

Antiga Barbearia de Bairros

Produktserien utgår ifrån rakning och innefattar raktvål, rakkräm, klassisk after shave splash, cologne och klassisk tvål på bit. Handgjorda rakborstar som tillverkas av Semouge i S. Féliz Da Marinha. Ribeira Porto Shaving Brush har ett trähandtag som är traditionellt lackerat. Borsten är av vildsvinshår. Antiga Barbearia de Barrio rakborste har lackerat ekhandtag och äkta grävlingshår.

Antiga Barbearia de Bairros

För en traditionell rakning arbetas rakkrämen eller raktvålen in i rakborsten för att få upp ett krämigt lödder. Den klassiska porslinsskålen är det perfekta tillbehöret för detta. Stryk ut rakkrämen/tvålen över skäggstubben och arbeta in den ordentligt med cirkulära rörelser med rakborsten. Borsten hjälper till att lyfta skäggstråna för att ge en så hudnära rakning som möjligt. Antiga Barbearia de Bairro After Shave avslutar rakningen med porsammandragande och desinficerande egenskaper. En klassisk after shave splash som även innehåller mjukgörande jojobaolja.