Snabba spårbara leveranser Bonuspoäng vid köp Butik i Bromma
RING OSS MÅN-FRE 09-1708-6618840

Vilket rakblad ska jag välja?

Ett liksidigt rakblad med med två skär kallas dubbelrakblad (double edge razor blade) och används till en säkerhetsrakhyvel (double edge safety razor). Den första säkerhetsrakhyveln uppfanns troligen av den franska knivsmeden Jean-Jacques Perret redan 1762 och var inspirerad av en trähyvel och var i stort sett en rakkniv med ett träöverdrag (single edge safety razor) som täckte det mesta av skäret för att inte skada sig lika lätt.
De första rakhyvlarna med utbytbara blad hade singelrakblad och var mer som dagens shavetter med ett 4 cm långt rakblad i princip taget från en rakkniv.

Den första rakhyveln med engångsrakblad såg dagens ljus 1903 och var inte helt otippat en Gillette-rakhyvel, Gillette hade ett begränsat sortiment och var i stort ensamma på marknaden fram till 1921 efter deras patent löpt ut. Efter 1921 kom Gillette med fler rakhyvlar i olika modeller och prisklasser då de nu fått konkurrens från bl.a. Schick Razors, BIC och Wilkinson Sword.

Nedan har vi listat våra dubbelrakblad som passar våra säkerhetsrakhyvlar och rakknivar/shavetter (om inget annat anges på respektive hyvel/kniv). Bladen är kategoriserade från 1–5 där 1 är vassa, men milda och 5 är vassast och kan upplevas som aggressiva om man har känslig hud. Vilka rakblad som passar just dig är väldigt individuellt och det är att prova sig fram.

Ettor (milda)
Derby Extra
Merkur Platinum
Super-Max Stainless
Rockwell Razors

Tvåor
Astra Superior Platinum
The Bluebeards revenge
Derby Premium
Bolzano Superinox
Treet Platinum

Treor
Gillette 7 O'clock Yellow
Wilkinson Sword
Rapira Swedish Super Steel
Shark Super Stainless
Lord Super Stainless
Timor Solingen

Fyror
Voskhod Teflon
Astra Super Stainless
Rapira Platinum Lux
Gillette 7 O'clock Green
Gillette Platinum

Femmor (aggressiva)
Feather
BIC Chrome Platinum
Muhle Stainless
Perma-Sharp
Personna Platinum

Vi har även plockat ihop tre olika prova-på-kit med rakblad. Ett litet paket med 1x10 rakblad = SMALL, ett mellanpaket med 50 rakblad = MEDIUM och ett stort paket med 120 rakblad = Large.
Till raknivar/shavetter finns även färdiga singelrakblad, vilket är redan delade dubbelrakblad. Av dessa har vi Derby Professional, Derby Premium, Lord, Perma-Sharp och Shark

Till Feather's rakknivar passar endast deras egna rakblad!