Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb T1353K

Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb T1353K

More Views

SKU: 1621027

Availability: Tillfälligt slut

Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb T1353K
465,00 kr
Du får 15 Bonus Poäng för att recensera denna produkt.
Beskrivning

Details

Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb är en säkerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell. Formgjutet rakhuvud med "open comb" som ger en aggressivare rakning. Handtag i solid rostfritt stål med gängskärning. Bra tyngd i handtaget som ligger bra i handen. Tillverkad i Tyskland.

Modell
T1353K

Specifikation
Längd: 80 mm
Closed Comb

1 st Timor DE-rakblad medföljer.

Ingredienser

Additional Information

Recensioner

Kundrecensioner 1 item(s)

En solid kvalitetsrakhyvel
För att starta med det mindre goda rörande den tredelade säkerhetsrakhyveln Safety Razor Stainless Steel Open Comb T1353K från tyska Giesen & Forsthoff, hade jag föredragit att det medföljande, utbytbara, handtaget hade haft en fylligare omkrets eftersom jag har rätt stora händer.
I syfte att få ett mer komfortabelt och tillfredsställande grepp, har jag valt att byta ut originalhandtaget mot ett iKon OSS handtag. Detta byte har givit mig ett mycket funktionellt och fint rakverktyg passande för mina behov.

För att sedan gå över till allt det positiva jag menar finns rörande denna tredelade tyska säkerhetsrakhyvel, kan nämnas sådant som att rakhyveln utstrålar gedigen kvalitet, hög finish, verkar slittålig och generellt genomtänkt i sin konstruktion.
En finess beträffande rakhyvelns huvud, är att det förnämligt nog har en bottenplatta som täcker rakbladets kortändar. Härigenom minskar risken för skärsår på öronen, adamsäpplet osv.

Vad prisnivån angår, känns produkten rimligt prissatt. Somliga som köpt och ägt många säkerhetsrakhyvlar genom åren och därmed har en bred referensram, kanske t o m skulle hävda att rakhyveln är uppenbart prisvärd.

Vad gäller det specifikt rakningsmässiga, upplever jag rakhyveln vara en god tjänare. Den har efter utprovning visat sig fungera väl såväl beträffande kortare skäggstubb som längre skäggväxt och allsköns skäggutmaningar tycks hyveln kunna raka ned på ett smidigt vis. Rakhyvelns open comb-konstruktion kan säkerligen bidra till denna effektivitet, även om det naturligtvis finns många säkerhetsrakhyvlar av typen closed comb som är riktigt effektiva. Personligen är något av en försynt herre i det mesta jag tar mig för, inte minst i mitt nyttjande av säkerhetsrakhyvlar. De senare brukar jag aldrig brukar använda utan att söka skydda huden med någon form av pre-shave oil etc under raktlöddret, men för vad det kan vara värt har jag aldrig skurit mig med min Giesen & Forsthoff T1353K.

Sedan kan det alltid framhållas, att ett sådant här precisionsmässigt rakinstrument alltid ska behandlas med respekt, men det gäller å andra sidan alla säkerhetsrakhyvlar. Det är därutöver tämligen väl känt, att somliga säkerhetsrakhyvlar förvisso är effektiva, men tyvärr även påtagligt aggressiva. Andra säkerhetsrakhyvlar däremot, kan fungera effektivt simultant med att de upplevs komfortabla. Giesen & Forsthoff T1353K går enligt mitt förmenande in i senare kategori och jag betraktar den som just effektiv, utan att vara obehagligt aggressiv.

Denna säkerhetsrakhyvel ger alltså ett attraktivt intryck och framstår överlag som ett gott och geniunt hantverk. Hade det medföljande handtaget varit grövre, hade jag gett hyveln fem stjärnor av fem, men nu nöjer mig med fyra dito.

Skall jag däremot göra en separat bedömning av enbart hyvelns huvud, dvs utseende, kvalité resp funktion hos dess botten- resp topplatta, ger jag detta rakhuvud i sig fem stjärnor.

Säkerhetsrakhyveln Giesen & Forsthoff T1353K tycks sammantaget vara en fin produkt att njuta av och behagligt åldras med som rakande gentleman. Härigenom får denna produkt min distinkta köprekommendation.
Betyg
Recension av Thomas / (Publicerad 2019-10-06)