Orientaliska dofter

Orientaliska dofter

En av de största parfymkategorierna för män – orientaliska dofter – kombinerar varma, orientaliska träslag med amber och patchouli till sexiga, oemotståndliga dofter. Doftkategorin innehåller även mjuka blominslag som ger en sensuell värme till exotiska tränoter. Denna kategori innefattar några av de mest originella moderna parfymer på marknaden.

Träigt orientalisk
Milt sandelträ, varmt rosenträ med en virvel av djup, rik och kraftig patchouli. Lager med milda blommor och en nypa kryddor sammanför noterna till en sensuell doft. De flesta orientaliska herrdofter ligger i denna undergrupp.

Orientalisk
Kryddiga noter av kryddnejlika, mysk and kardemumma, kombinerat med söt vanilj och mörk choklad. Så skapas den mest förförande och rika doften.

Blommigt orientalisk
Apelsinblomma, vanilj, vitpeppar och söta kryddor utgör huvudingredienserna för en blommig orientalisk doft, dessa dofter bärs oftast av kvinnor.

Mjukt orientalisk
Eteriska noter av rökelse, bärnstan och mysk blandat med milda blommor utgör en en mjukt orientalisk doft. Kombinationen skapar en pudrig men ändå elegant arom.