To shave or not to shave?

Den senaste trenden inom manlig grooming, “manscaping” Kommer från ordet “landscaping” och står för hårborttagning på kroppen. Det som tidigare mest berörde modeller, bodybuilders och porrstjärnor är numera en fråga som de flesta män tar ställning till. Det handlar inte bara om huruvida du ska ta bort håret eller inte, utan även om hur du ska ta bort det. Och var.

David Beckhams slätrakade bringa på Armanis reklampelare och italienska fotbollslandslagets hårlösa ben har onekligen satt en trend senaste åren som enkelt summerat går ut på att minst kroppsbehåring vinner. Andre Agassis raggarsträng har med andra ord avlägsnats. Att ta bort håret på egen hand kan vara en smärtsam och lite komplicerad upplevelse. Det du har att välja på är: vaxremsor som ger bäst resultat men gör ont och som du bör få hjälp med, kemiskt luktande hårborttagningskräm som du sköljer bort i duschen, vanlig rakhyvel som går snabbast men ger ett stickigt resultat eller en bodygroomer som slätrakar elektriskt. Regelbundna salongsbesök med vaxning rekommenderas med 6-8 veckors mellanrum för bästa resultat. Eller så kan du ju välja att permanent avlägsna håret med laser.

Men en permanent hårborttagning bör föregås av övervägande om vilket hår du verkligen vill bli av med. För även om trenden idag är ungdomligt slät kommer den troligtvis inte alltid att vara det. Det är ju inte många år sedan som manlig virilitet kunde sammanfattas med en uppknäppt skjorta och hårig bringa. Hår på rygg och axlar däremot har aldrig riktigt varit en trend.

Blickar vi framåt går trenden mot en lite mer kontrollerad kroppsbehåring. Det vill säga, hår på bröstet men inte helt vildvuxet. Även hår under armar och på ben börjar kortas av. Vilket du gör med bodygroomerns trimningsfunktion. För dig som är riktigt avancerad kan du med hjälp av den skulptera kroppshåret och accentuera bröstmuskler och bringa. Och vad lite intimtrimning kan ge för illusionära effekter är väl de flesta medvetna om.