Behandla acne i 3 steg

1.       Rengöring

Tvätta huden noga morgon och kväll med en rengöring för fet eller blandhy. Ett ansiktsvatten drar samman porerna och har en antiinflammatorisk effekt. Djuprengör huden 1-2 gånger per vecka. Använd en mild scrub för känslig hud eller problemhud för att inte förvärra acnen. Skrubba inte direkt på inflammerad acne. Följ upp med en djuprengörande lermask i ca 10 minuter.

2.       Behandling

Använd acnegel på områden där du har problem med acne. Acnegel innehåller vanligtvis salicylsyra (förkortas BHA) och alkohol som luckrar upp porernas öppningar och torkar ut dem. Ett annat verksamt ämne som finns i läkemedel är benzoylperoxid (BPO) som stoppar tillväxten av bakterier. Undvik att sola om du använder produkter med detta ämne eftersom det kan ge pigmentfläckar.

3.       Återfuktning

Huden blir lätt torr och irriterad vid acnebehandling. Det är viktigt att återfukta huden ordentligt eftersom torr hud sänder signaler till talgkörtlarna att öka produktionen av sebum, vilket i sin tur gör att huden blir fet. Använd en oljefri fuktighetskräm, gärna med lugnande ingredienser.