Grooming Blogg

 • Acne + back = bacne

  Om du har hormonella problem med acne i ansiktet är det stor chans att du även lider av problem på kroppen. Speciellt ryggen är utsatt, men även bröstkorgen är ett vanligt problemområde. Lite lättare att dölja med kläder, men själva behandlingen kanske känns lite svårare eftersom det är så stort område det gäller. Precis som när du behandlar acne i ansiktet ska du tänka i tre steg för att få bukt med din ”bacne”: Rengöring, Behandling och Återfuktning. Använd antiinflammatoriska produkter som rengör utan att torka ut huden, se till att återfukta och punktbehandla gärna inflammerad acne. En tvinnad handduk efter duschen torkar torrt ordentligt och förhindrar bakteriespridning.

  Murad Acne Body Wash
  Mild men djuprengörande duschkräm med salicylsyra. Bekämpar acnebakterier och behandlar porerna.

  Murad Clarifying Body Spray
  Kroppstonic med rengörande ingredienser. Lugnar och återfuktar irriterad hud. Innovativ sprayfunktion som gör det lätt att komma åt på hela kroppen. 545 kr

  Peter Thomas Roth Acne Spot & Area Treatment
  Punktbehandlande gel som motverkar acne och läker huden. Fungerar lika bra på kroppen som i ansiktet.

  Behandlingstips!
  Boka in en ryggbehandling ”bacne” med några jämna mellanrum och få bukt med dina problem. Djuprengörande och läkande behandling. 60 min 695 kr. grooming|studio Strandvägen 17 i Stockholm, telefon 08-661 88 40

 • Parfymens uppbyggnad

  Du har säkert hört talas om doftnoter när man beskriver parfymer. En parfym komponeras i tre nivåer, som man kallar toppnot, mellannot och basnot. Dessa brukar ofta illustreras i form av en pyramid när man ska beskriva en parfyms uppbyggnad.

  Toppnoten är den första doft du känner precis efter att du sprayat på doften. Denna håller ca 10-15 minuter, sen tar de djupare doftnoterna över. Toppnoten är uppbyggd med lätta, friska noter. Citrus, frukter, gröna växter, lätta blomdofter och svartpeppar hittar du vanligtvis här.

  När toppnoten försvinner framträder mellannoten. Du känner den redan efter en kvart men först efter någon timme får den sin individuella doft. Mellannoten blandar sig med hudens kemi, vilket gör att parfymen doftar olika på olika personer. Kryddblandningar, gröna örter och blommor bygger upp doftens mellannot.

  Slutligen är det basnoten som fixerar doften och får den att bli varaktig. Som fixativ används råvaror från djurriket som mysk och ambra. Dessa blandas upp med andra doftkomponenter: träslag, tobak, läder och vanilj är vanligt förekommande i herrdofter. Basnoten mognar på huden efter ett par timmar och kan stanna kvar i flera dagar om det är en exklusiv doft.

 • De grå tinningarnas charm

  Ett grått hårstrå har en förmåga att föröka sig! När du väl börjar få grått hår går det ofta ganska snabbt att utveckla silverpartier vid tinningarna och även i skägget. Och även om grått hår anses distingerat kanske du inte känner dig lika gammal som håret får dig att se ut.

  För detta rekommenderar vi en rundtur i Just For Mens sortiment, som är specialiserade på att färga just dina gråa strån och ge ett helt naturligt resultat. Enkel applicering, fem minuters väntan och du har din naturliga hårfärg tillbaka. Samma sak med skägget, men då med en annan formula som biter bättre på de grövre stråna.

  Vill du behålla lite av det gråa är nya Touch of Grey perfekt. Den ger en gradvis färgning så att du själv kan bestämma hur mycket grått du vill behålla…

 • To shave or not to shave?

  Den senaste trenden inom manlig grooming, “manscaping” Kommer från ordet “landscaping” och står för hårborttagning på kroppen. Det som tidigare mest berörde modeller, bodybuilders och porrstjärnor är numera en fråga som de flesta män tar ställning till. Det handlar inte bara om huruvida du ska ta bort håret eller inte, utan även om hur du ska ta bort det. Och var.

  David Beckhams slätrakade bringa på Armanis reklampelare och italienska fotbollslandslagets hårlösa ben har onekligen satt en trend senaste åren som enkelt summerat går ut på att minst kroppsbehåring vinner. Andre Agassis raggarsträng har med andra ord avlägsnats. Att ta bort håret på egen hand kan vara en smärtsam och lite komplicerad upplevelse. Det du har att välja på är: vaxremsor som ger bäst resultat men gör ont och som du bör få hjälp med, kemiskt luktande hårborttagningskräm som du sköljer bort i duschen, vanlig rakhyvel som går snabbast men ger ett stickigt resultat eller en bodygroomer som slätrakar elektriskt. Regelbundna salongsbesök med vaxning rekommenderas med 6-8 veckors mellanrum för bästa resultat. Eller så kan du ju välja att permanent avlägsna håret med laser.

  Men en permanent hårborttagning bör föregås av övervägande om vilket hår du verkligen vill bli av med. För även om trenden idag är ungdomligt slät kommer den troligtvis inte alltid att vara det. Det är ju inte många år sedan som manlig virilitet kunde sammanfattas med en uppknäppt skjorta och hårig bringa. Hår på rygg och axlar däremot har aldrig riktigt varit en trend.

  Blickar vi framåt går trenden mot en lite mer kontrollerad kroppsbehåring. Det vill säga, hår på bröstet men inte helt vildvuxet. Även hår under armar och på ben börjar kortas av. Vilket du gör med bodygroomerns trimningsfunktion. För dig som är riktigt avancerad kan du med hjälp av den skulptera kroppshåret och accentuera bröstmuskler och bringa. Och vad lite intimtrimning kan ge för illusionära effekter är väl de flesta medvetna om.

 • Lite smått barnförbjudet

  Det här är lite smått barnförbjudet. Precis som namnet antyder så har du nämligen ingen nytta av denna produkt innan du blivit man. Den syftar till att underlätta intimrakning och den gör ett fascinerande bra jobb.

  Det finns några saker man måste besvara i en sån här recension. Dels om produkten är bra. Dels om den skapar problem. Och dels tala lite om själva nyttan med att utföra handlingen.

  Vi börjar med nyttan.

  Det finns gott om nytta med att se till att vara mer ”bar” om könet. Du kan välja om du vill raka bort allt, eller om du bara vill bli av med valda delar. Vissa tycker nog att less is more, men låt oss konstatera att förhållandet ”more is more” helt enkelt inte är giltigt.

  1. Om du önskar dig någon form av oralsex så är det faktiskt inte speciellt fräscht att få ett – eller för den del flera – hårstrån i munnen. It’s a courtesy thing. Vill du ha – så får du ta bort.

  2. Renlighet. Hår suger upp vätska. T.ex. svett, urindroppar mm. Det är i sig rätt ofräscht och dessutom luktar det.

  3. Det blir skönare. De flesta killar gillar att skippa kondomen för att det är skönare eftersom de kommer närmare. Det vill jag absolut inte rekommendera - om du inte har full koll på din partner! Men, mindre hår ger bättre känslighet och därmed skönare sex.

  Se där – 3 riktigt bra anledningar att göra något åt behåringen. Och till dig som tycker att det var onödigt att ens diskutera nyttan – kolla runt dig på gymmet. Det är inte riktigt så självklart som man skulle kunna tro. Till dig som inte gjort detta förut – det är dags nu!

  Problem som kan uppstå

  När man rakar sig där nere kan irritation uppstå. Det har alla som gjort det upplevt, vid något tillfälle. Tricket är att alltid alltid alltid ha ett nytt blad. Och köp det dyraste jävla bladet du kan hitta. Du vill inte kompromissa på den här punkten eftersom rakfinnar och småsår dels är rejält ofräscht och dessutom riskerar att svida och klia. Och du vill inte gå ut på en bar när det kliar rejält mellan benen. Ja, inte till kontoret heller, för den delen.

  Men rätt blad är inte hela tricket. Du behöver en bra rakgel, rakkräm, rakskum eller vad du nu föredrar – som ger hyveln bra glid och ser till att hålla din hud på gott humör genom hela övningen. Jag har testat allt. ALLT. Gillette, Decléor, Wilkinson intuition med aloe vera, bakteridödande fuktighetskräm etc osv mm. Mycket har varit bra. Inget har varit perfekt.

  Och produkten då?

  Ja. Det är bra. Below Your Belt är en revolution i det tysta.

  ByB slår sig hårt för bröstet med både explicit marknadsföring med rakade kiwi-frukter men lovar också en mycket bättre produkt enkom för detta syfte. De sätter, så att säga, ribban högt.

  Snygg förpackning, syndigt svart – men inga porriga namn eller flåsiga benämningar på dina ädlare delar. På själva produkten finns också en genomgång hur du gör det här till en angenäm upplevelse. Det står tydligt på pappkartongen som omsluter produkten, men också på själva produkten som ju är det du behåller och eventuellt läser på när du ska göra detta för andra eller tredje gången.. Stort plus för det!

  Konsistensen

  Konsistensen är inte som skum, inte heller som gel. Tänk en riktigt överlöddrande duschcreme. Så är konsistensen. Den luktar inte man. Den doftar inte rengöringssåpa-citron eller aloe vera. Den doftar rent och fräsch, som en helt vanlig.. tvål. Konsistensen är lite smått rinnig och det gör att den snabbt lämnar min GIlette Fusion-hyvel när jag sköljer av den, utan att lämna rester av hårstrån.

  Att använda den

  Det löddrar riktigt skönt - eller rätt, om man så vill.

  Många rakprodukter kan ha en tendens att täcka rejält. Konsistensen blir som hårt vispad grädde. När du sen tar ett drag med hyveln så försvinner allt – och nästa drag med hyveln innebär därmed större skaderisk. Så icke med denna. När jag dragit ett drag med hyveln och går på samma område igen – då glider den lika fint andra gången. Oavsett hur många gånger jag går över samma område så glider det bara. Inget motstånd. Och därmed inga skador. När man rör sig runt skrevet och på skaftet så är det ju en barnlek – de ytorna är ganska jämna och lätta, men själva säcken – den är ju allt annat än jämn. Där är risken stor för skärsår. Men jag får inte en skråma. När jag är klar och sköljer av överskott så är jag fullständigt len och huden helt oskadad. Produkten lämnar en omhändertagen hy efter sig, utan oljig hinna, utan några kylande effekter, utan skarp doft. Bara len och mjuk. Efter detta inte en rakfinne, inget område är irriterat, inget stör.

  Jag vet inte vad jag skulle kunna hitta på som är negativt med den här produkten. När jag först fick den undrade jag om det inte fanns en fuktighetskräm i samma serie men nu kan jag inte se att det finns ett behov av det.

  Det är helt enkelt en total fullträff. En snygg produkt i en snygg förpackning som tar sitt syfte och sin målgrupp på allvar och levererar precis det den lovar. En fullständigt angenäm rakupplevelse – även när du drar hyveln runt paketet. Nästa steg av njutning är ditt.

  Betyget blir den starkaste 5:a jag utdelat. Köp!

 • Fixa pigga ögon

  Mörka ringar under ögonen avslöjar lätt att du var ute och slarvade kvällen innan. För att få bukt med detta rekommenderar vi följande:

  Ögonkräm – morgon och kväll. Denna motverkar påsar under ögonen och fördröjer åldrandet. Välj gärna en gelformula som är lite mer uppstramande. Vi gillar 4VOO Rejuvenating Under Eye Gel.

  Ögonmask – vid speciella tillfällen. En uppiggande kur som ger ett rejält extra lyft för ditt slitna ansikte. Behöver verka ca 20-40 min för ultimat effekt. Vi gillar Recipe for men Under Eye Patches.

  Concealer – dagligen vid behov. Ljusar upp området under ögonen och kamouflerar mörka ringar. Välj en nyans strax ljusare än din hudton. Vi gillar Myego Cover Select.

  Clear Eyes – endast vid behov. Minskar rödsprängda ögon och piggar upp blicken. Tyvärr inte godkänt i Sverige så detta införskaffas på resa utomlands. Bör användas sparsamt!

 • Badrumshyllans ansiktslyftning

  Tänk att det var gubbtrenden som tog udden av det rockiga Cheap Monday-modet som satt så tight åt oss alla. Det finns givetvis finare ord på den traditionella looken som nu sprider sig, så som gentlemannens kläder eller den dressade stilen.

  Allt är inte Mad Mens förtjänst – eller fel. Men helt klart har tv-serien en del i den nya omsorgen om detaljer i det manliga utseendet. Donald Draper har vackert vikta ombytesskortor i skrivbordslådan inne på sitt trärustika och rena 60-talskontor. Alla stildetaljer är vattentäta. Han får det till och med att se snyggt ut att röka. 

  Själv har jag låtit skräddaren sy in min gamla tweedkavaj och har svårt att tänka mig andra skor än randsydda läderskor från Northhampton i England. Koncept är koncept och har ofta en förmåga att smitta av sig till angränsande områden. Nu senast tog sig tidlösa detaljer in på min badrumshylla. Det var dags att göra sig av med mitt – sedan flera år tillbaka – trygga skägg. När det så var dags för rakning igen, tänkte jag att det ju också borde ske med omsorg om detaljer. 

  Den gamla, elektriska rakapparaten valdes bort. Så även den snabba vägen till våtrakning som finns att köpa på sprayflaska i matbutiken. Att löddra upp lite raktvål med en rakborste kändes inte bara bättre rent estetiskt, utan även för skinnet under rakningen. Löddret varade längre och gjorde att rakningen gick bättre. Men alla har sin gräns. Den traditionella rakkniven är avskräckande för många, så även för mig. Blandade minnesbilder, bland annat där min vän Martin sitter i barberarstolen i Turkiet. Barberaren hade troligen Parkinson och en mycket skakig hand. Det gick bra för Martin. Men jag valde att köpa nya rakblad till min Gillette-hyvel. Nu, efter rakning och aftershave-lotion mår huden bra och nya rakprodukter har gett badrumshyllan en ansiktslyftning på köpet!

  Signerat Dan-Marcus Pethrus

 • 5 tips för skäggfrisering

  1. En steglös skäggtrimmer är ett måste. Skäggfrisyren blir oftast snyggare om du sparar ut längre skägg som du sedan trimmar ner.

  2. Konturrakning med skarpa kanter kräver ett singelrakblad och en transparent rakgel. Modernaste Gillettebladet har ett konturrakningsblad på ovansidan.

  3. Ostyriga skäggstrån i en längre skäggfrisyr eller mustasch får du på plats med ett mustaschvax.

  4. Matchar inte skäggfärgen med din hårfärg eller om du börjar få gråa strån finns speciell skäggfärg som ger ett naturligt resultat på fem minuter.

  5. Skrubba skägget regelbundet och smörj in med fuktighetskräm innehållande AHA-syror eller aloe vera så undviker du torra partier och klåda i skäggbotten.

 • Checklista för en fräsch andedräkt

  1. Borsta rent
  Morgon och kväll i minst två minuter lyder rådet från tandläkaren. Var extra noga längs bak där det är svårt att komma åt.

  2. Glöm inte tråden
  Tandtråd eller tandstickor kommer åt mellan tänderna och tar bort gamla matrester och förhindrar att det bildas tandsten.

  3. Skölj munnen
  Komplettera med munskölj för att hålla andedräkten fräsch längre.

  4. Skrapa tungan
  Beläggning på tungan är en vanlig orsak till dålig andedräkt. Gör rent med en tungskrapa eller med den räfflade baksidan av tandborsten.

  5. Regelbundna mattider
  Att äta och dricka regelbundet håller den skyddande salivproduktionen igång.

  6. Tugga tuggummi – med måtta!
  Tuggummi döljer dålig andedräkt tillfälligt, men kan även trötta ut spottkörtlarna så att salivproduktionen minskar.

  7. Boka besök
  En gång per år bör du träffa din tandläkare för att kontrollera tänderna och ta bort tandsten.

 • Behandla acne i 3 steg

  1.       Rengöring

  Tvätta huden noga morgon och kväll med en rengöring för fet eller blandhy. Ett ansiktsvatten drar samman porerna och har en antiinflammatorisk effekt. Djuprengör huden 1-2 gånger per vecka. Använd en mild scrub för känslig hud eller problemhud för att inte förvärra acnen. Skrubba inte direkt på inflammerad acne. Följ upp med en djuprengörande lermask i ca 10 minuter.

  2.       Behandling

  Använd acnegel på områden där du har problem med acne. Acnegel innehåller vanligtvis salicylsyra (förkortas BHA) och alkohol som luckrar upp porernas öppningar och torkar ut dem. Ett annat verksamt ämne som finns i läkemedel är benzoylperoxid (BPO) som stoppar tillväxten av bakterier. Undvik att sola om du använder produkter med detta ämne eftersom det kan ge pigmentfläckar.

  3.       Återfuktning

  Huden blir lätt torr och irriterad vid acnebehandling. Det är viktigt att återfukta huden ordentligt eftersom torr hud sänder signaler till talgkörtlarna att öka produktionen av sebum, vilket i sin tur gör att huden blir fet. Använd en oljefri fuktighetskräm, gärna med lugnande ingredienser.

1-10 of 124

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 13